M365 STREAM (Classic) – end of life

Zoals u wellicht al heeft vernomen, bevindt Microsoft 365 Stream zich momenteel in een cruciale fase van zijn levenscyclus. We hebben deze kwestie eerder aangehaald tijdens onze webinars, maar Stream ondergaat de afgelopen maanden een aanzienlijke transformatie. De verschuiving naar het bewaren en delen van video’s in SharePoint en OneDrive is bijna voltooid.

Het oude Stream (Stream Classic), zoals het binnenkort zal worden genoemd, zal binnenkort volledig buiten gebruik worden gesteld. Microsoft heeft al belangrijke stappen ondernomen, en het definitief afsluiten van Stream Classic zal binnenkort plaatsvinden. Hier is een beknopte tijdslijn van de komende gebeurtenissen:

  • 15 oktober 2023 – Gebruikers kunnen Stream Classic niet langer openen of gebruiken.
  • 31 januari 2024 – Er kunnen geen nieuwe live-evenementen in Stream Classic worden gemaakt. Elk live-evenement dat na 31 januari 2024 is gepland, wordt automatisch verwijderd.
  • 15 april 2024 – Stream Classic wordt volledig buiten gebruik gesteld en automatisch uitgeschakeld.
  • 15 februari 2025 – Koppelingen en invoegcodes van Stream Classic worden niet langer omgeleid naar gemigreerde video’s in OneDrive & SharePoint.

Dit is een kritische periode, en we willen uw aandacht hier graag op vestigen via deze e-mail. De eerstvolgende stap van Microsoft staat gepland voor 15 oktober aanstaande, wanneer gebruikers geen toegang meer zullen hebben tot Stream Classic. Als u nog geen migratieplan heeft opgesteld, kan dit aanzienlijke gevolgen hebben voor uw bedrijfsvoering.

Gelukkig kunt u deze actie nog uitstellen via het Microsoft 365-beheercentrum, wat u extra tijd geeft om een migratieplan op te stellen, tot uiterlijk 15 april 2024.

Migratie

Nu we wat extra tijd hebben kunnen winnen tot 15 april 2024, is het van essentieel belang om een migratieplan op te stellen, zodat de content in Stream Classic correct wordt overgebracht naar de juiste locaties binnen SharePoint en OneDrive. Dit is uiteraard alleen nodig als dit voor uw organisatie relevant is, en dit zal per kanaal en video worden beoordeeld.

Microsoft heeft een migratietool en een speciale pagina gemaakt binnen het beheerportaal van Microsoft 365 en Stream Classic, waar u de content kunt analyseren en de benodigde stappen kunt ondernemen voor de migratie van uw content.

Hoe Ventigrate u kan helpen?

Ventigrate wil u niet alleen attenderen op de belangrijkheid van dit migratieproces en de naderende deadline van 15 oktober 2023, maar we willen ook graag onze expertise aanbieden. We hebben al meerdere klanten geholpen met de overgang van Stream Classic naar de nieuwe manier van werken voor het bewaren en delen van video’s en andere mediacontent.

Mocht u onze expertise nodig hebben en/of geen tijd hebben om dit onderzoek zelf uit te voeren, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan voor u klaar om het werk voor u te doen, zodat uw organisatie en medewerkers toegang blijven houden tot mediacontent in de toekomst.

Neem gerust contact met ons op voor verdere ondersteuning of vragen die u mogelijk heeft. Wij helpen u graag bij een soepele overgang naar de nieuwe mogelijkheden binnen Microsoft 365.

Categories: Blog