SharePoint Embedded is een nieuwe oplossing die specifiek gericht is op API’s (Application Programming Interfaces). Het stelt app-ontwikkelaars in staat om gebruik te maken van de kracht van het Microsoft 365-bestands- en documentopslagplatform voor elke app. Deze oplossing is geschikt voor zowel bedrijven die line-of-business-applicaties bouwen als onafhankelijke softwareleveranciers (ISV’s) die meerdere klantapplicaties ontwikkelen.

Enkele belangrijke kenmerken van SharePoint Embedded zijn:

  1. Bestandsopslagcontainers: SharePoint Embedded maakt gebruik van Microsoft Graph API’s om bestanden en documenten op te slaan in entiteiten die “File Storage Containers” worden genoemd. Deze containers kunnen per app worden gemaakt en bieden een veilige plek om bestanden op te slaan. Ze zijn toegankelijk via API’s en bevinden zich binnen de Microsoft 365-tenant van de gebruiker.
  2. App-beheerde contentervaringen: De inhoud die wordt opgeslagen door een SharePoint Embedded-applicatie is standaard alleen toegankelijk via die specifieke app. De app biedt de gebruikerservaring voor het beheren en openen van content, met ondersteuning voor verschillende bestandstypes, zoekfunctionaliteit, delen, automatische versiebeheer en meer.
  3. Toegangsbeheer: SharePoint Embedded biedt geavanceerde toegangscontrole voor de opgeslagen bestanden. App-ontwikkelaars kunnen specifieke machtigingen instellen op container- en bestandsniveau. Dit betekent dat je kunt bepalen wie toegang heeft tot welke bestanden binnen jouw app.
  4. Versiebeheer: Net als bij traditionele SharePoint-documentbibliotheken ondersteunt SharePoint Embedded versiebeheer. Dit betekent dat je eerdere versies van een bestand kunt opslaan en beheren. Dit is handig voor het bijhouden van wijzigingen en het herstellen van eerdere versies indien nodig.
  5. Gebruiksscenario’s: SharePoint Embedded kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het bouwen van aangepaste documentbeheer-apps, projectmanagementtools, collaboratieve platforms en meer. Het is een krachtige oplossing voor het integreren van bestandsopslag en -beheer in jouw eigen applicaties.
  6. Integratie met andere Microsoft 365services: SharePoint Embedded maakt gebruik van Microsoft Graph API’s, wat betekent dat je naadloos kunt integreren met andere services binnen het Microsoft 365-ecosysteem. Denk aan integratie met OneDrive, Teams, Outlook, en meer.

Bij Ventigrate zijn we dan ook maar al te blij dat we weer een extra tool/mogelijkheidheid in onze toolbelt hebben om onze klanten en projecten op een nog betere manier aan te pakken.

Categories: Blog